Майка на дете се оплака от ужасяващи условия във видинска болница, където твърди, че е лежало детето й.

Липсата на хигиена и чисти легла са само част от оплакванията на Боряна Линева. Тя публикува снимка на дюшека, върху който твърди, че е спало детето й по време на хоспитализацията и призова журналистите да потърсят отговори от кмета и ресорните власти.

"Леглото на детето ми в хирургията в болница във Видин. Това е дюшека, върху който трябваше да простра чаршафи донесени от нас. Казаха, че е само захабено", написа под снимката на мръсния дюшек майката. Тя не посочва подробности за болницата, нито детайли около приемането им там.

"Климатик има само в стаята на лекаря и на сестрата. Болните и умиращите са на 40С. Това беше през лятото. Не знам как е през зимата", уточнява в отговор на стотиците коментари Линева.

Не става ясно защо въпросната майка публикува снимктие чак сега. Но твърденията й бяха подкрепени и от други оплакващи се от своя престой във видинска болница, пише "Дир".

"Металната част цялата е омазана(не знам с какво)бършат само пода с един ужасен парцал. Затова не трябват толкова пари!", обяснява още жената.

За по-малко от няколко часа тя събра стотици коментари в подкрепа на оплакванията й, както и още снимки, публикувани от други недоволни пациенти. Някои от тях призоваха и за протест във Видин, заради лошите условия в болниците.