Пътищата в Неделино продължават да наподобяват лунен пейзаж, въпреки уверенията на местната администрация, че ще се погрижи за тях. За това сигнализираха жители на родопската община. Както вече ви разказахме, местните се шегуват, че по някои от важните пътни участъци са зейнали такива ями, че ще започнат да садят дръвчета в тях. Става дума за трасето Неделино – Еленка и Неделино – Средец, общинска собственост. Компрометирана е и ул. „Шина Андреева” в града.

„Тези пътища не са ремонтирани от 30 години. Плащаме високи данъци, винетки. Многократно сме ходили в общината, за да търсим съдействие, но отговорът е, че няма пари”, сподели преди месеци Владимир Тохчалиев, който живее на ул. „Шина Андреева” 57. Още тогава зам.-кметът Здравко Димитров увери, че от общинския бюджет са заделени средства за ремонта на част от пътната мрежа. 

За пътя Изгрев – Средец са предвидени 116 хил. лв. в капиталовия списък, но не такова е положението с пътя Неделино - Еленка. Едва през последния мандат той е бил регистриран като общински път. Надеждите на местните власти са той да бъде преасфалтиран по Програмата за развитие на селските райони, като тепърва предстои да се кандидатства за финансиране. 

Три месеца след разговора ни с Димитров, местни жители споделят, че действия не са предприети.  Видно от сайта на местната администрация, вече е приключил конкурсът за избор на изпълнител на пътя Изгрев – Средец. Договорът със строителната фирма "Нар" ООД е слючен на 4-ти май, а стойността на ремонтните дейности възлиза на 92 738 лв. Не е ясно обаче в какъв срок трябва да бъде ремонтиран пътният участък и какви дейности се предвиждат. 

Наш репортер отново потърси коментар от градските власти, но не успя да осъществи връзка със заместник-кмета.

Очаквайте подробности!

Хора от Неделино: По някои от пътищата зеят такива ями, че ще садим дръвчета в тяхВ бюджета за тази година има предвидени средства, започваме ремонт, увериха от Община Неделино