Адреналин и зрелище отново ще завземат столичния кв. "Симеоново". Автомобилни любители и търсачи на силни усещания ще премерят сили в състезанието "Луда надпревара", което тази година ще се проведе от 18 до 19 май.

Идеята на надпреварата е шофьорите да се изправят в истински сблъсък с ръчно направени автомобили и да видят чия кола ще оцелее най-накрая. Победителят, който ще вземе короната, разбира се, е само един. Стига да е останала здрава част, на която да я закрепи…

За пръв път в Луда надпревара ще има битка на марките. През първият ден от събитието, дългогодишното съперничество на германските марки BMW, Audi и Mercedes-Benz ще се пренася на арената на Театър на разрушението.

Ford и Opel също ще решат своя спорт на бюджетните марки, френските Renault, Citroen и Peugeot излизат срещу италианските FIAT и Alfa Romeo.

Японските марки, пословично известни със своята надеждност, трябва да се докажат срещу германските, а след това срещу всички.

Основната цел винаги е една – всички пилоти да покажат завидни умения и стратегия за избягване на удари. Пилотите и техните автомобили трябва да отговарят на изискванията и условията за безопасност, обявени от "Луда надпревара".

Шоуто има социална кауза: "Спри агресията по пътищата, стани един от нас!"