14-годишното момиче, което сложи край на живота си в петък следобед в Кюстендил, се е решило на фаталната стъпка след скандал с родителите. Това е една от версиите, по която работи разследването на нелепия инцидент, който се разигра на улица „Дрин” № 5 малко след 14 часа. Именно тогава девойката решила, че не може да продължава така, обадила се на нейна приятелка и се изкачила до 5-ия етаж на блока.Без много да мисли, детето полетяло надолу с главата. Минути по-рано момичето е видяно от съседка, но тя не е предполагала, че ще се стигне до фаталния край. По данни от Спешен център сигналът за случилото се е подаден в 14,30 часа На място са пристигнали екип от медици и полиция.

Момичето е откарано в кюстендилската болница, където часове по-късно умира от травмите си.

„Детето имаше много тежки и несъвместими с живота травми. Като я докараха при нас, беше в дълбока кома, лицевите й кости бяха смачкани, защото е паднала на главичката. Поставихме я на апаратна вентилация и после я качихме за скенер. Там се установи, че е с разкъсан бял дроб, имаше и множество други фрактури. Въпреки борбата в продължение на три часа детето почина в 17,20 часа в реанимация”, коментира дежурният в отделението по реанимация д-р Чепенков. 

Той припомни и случай на известен наркозависим от Кюстендил, популярен с прякора си Бебето, който преди 10 години полетя от 15-етажен блок и се отърва само със счупени крайници, съобщава "Монитор".

По случая е образувано досъдебно производство, обявиха от Областна дирекция „Полиция”.

Според източници на медията момичето е било от добро семейство, не е употребявало наркотични вещества.

Работи се по няколко версии, които са довели до фаталното решение. Една от тях е, че момичето преди това се е скарало с родителите си. 

TrafficNews.bg