Правителството даде зелена светлина за купуването на нов самолет вместо 20-годишния "Фалкон", които редовно има технически проблеми. На днешното си заседание Министерски съвет прие решение да възложи на генералния директор на Авиоотряд 28 ген. Тодор Коджейков да проведе преговори за сключване на договор за доставка на самолет за изпълнение на полети със специално предназначение. 

За последно ветеранът "Фалкон" изправи на нокти премиера Бойко Борисов и придружаващата го делегация в средата на ноември, когато при кацането в София след полет от Солун отказа авигационната система. Опитите на екипажа да я рестартира се оказали неуспешни и се наложило да се премине на ръчен режим.

"Пилотите са направили втори кръг над летището и са кацнали визуално, благодарение на това, че са познавали района и самото летище, обясни тогава шефът на Авиотряд 28 Тодор Коджейков. И заяви, че ще апелира за закупуване на нов самолет.

Преди това през април правителственият "Фалкон" при кацането на летището в Брюксел самолетът спука гума.

Самият Борисов обяви, че само бързата и добра реакция на пилотите е спасила всички на борда.

През февруари 2015 г. пък се наложи самолетът да кръжи над София и да кацне обратно, защото колесникът му не се е прибрал при излитането за Брюксел.