Пожар горя в едно от помещенията на заводът "Екометал", който се намира в р-н "Кремиковци". 7 пожарни автомобила пристигнаха на място в ранния следобед и успяха да увладеят пламъците.

Екипът на Trafficnews бе един от първите пристигнали екипи на мястото на инцидента и бе посрещнат по брутален начин.

Двама души, представящи се за служители от горящия завод, се опитаха да ни избутат от мястото на инцидента, заявявайки, че няма никаква сензация и че пожарът е изгасен, въпреки реещите се в небето пламъци, които виждахме с очите си.

Дори ни беше забранено и да паркираме колата на улицата пред отсрещния имот. "Няма никакъв инцидент тук. Служител съм и имам право да защитавам интересите на фирмата, а това е част от интересите на фирмата. Вършете си на друго място работата", заяви един от тях.

"Пожар няма, тръгвайте си, няма какво да правите тук. Нямате право да снимате, това е частен имот", заяви другият при положение, че се намирахме на улицата.

Какво крият служителите от "Екометал" не е ясно.

Един от собствениците на съседен имот Красимир Иванов разказа пред журналисти, че видял как гори. "Видях, че много силен огън - 10 метра над сградата, но не знам как се е запалил. Имаше много силна топлина и гърмежи", обясни той.

"Всички пожарни за нула време дойдоха. Вътре се бяха отворили вратите и всичко беше в пламъци. И нещо гърмеше вътре. Тия сгради са на Дамбовци. Баща им почина и те продължават. Има 100 човека, които работят тук", разказа пред журналисти дядо Тодор Тодоров.