„Благодарни сме, че парламентарните комисии прецизираха мярката 60/40. Виждаме какво се случваше пред бюрата по труда. Ежедневно там се записваха около 4000 души. Преди 2 дни даже се бяха записали 6000. Всъщност това беше едно от предложениеята, които направихме по отношение на мярката. Сигурни сме, че тя ще заработи. Очакваме и малките предприятия да могат да се възползват". Това заяви пред Нова телевизия изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов. 

„Преди време, когато КРИБ внесе предложението за въвеждането на плоския 10% данък ДПС също ни подкрепиха. Благодарим и зз това. Сега виждаме резултатите", поясни Иванов.

„Важно е да отбележим, че мярката 60/40 е само едно от предложенията, които бяха приети. Имаме и други, които са не по-малко важни. Това е „премахването на рая на длъжника“. Тоест, частно правните субектида не плащат един на друг, което означава „домино“ - рязко нарастване на междуфирмената задлъжнялост и оттам масови фалити. Това беше огромна заплаха за икономиката. Да се върнем в годините, когато междуфирмената задлъжнялост беше няколко пъти по-голяма, отколкото БВП означава криза. Второто предложение беше свързано с отпушването на сектор „строителство“.  До момента оборотът беше спрян, което означава, че строителите не могат да работят. Тази мярка също беше приета“, обясни директорът на КРИБ.