Най- много гласове за кмет на Пловдив в район "Южен" получи Костадин Димитров, районен кмет на "Тракия". За него гласуваха 65 привърженици от районната организация на ГЕРБ. Един глас по-малко има издигнатият от Атанас Ташков кандидат Иван Тотев. "Най- достойният човек, който трябва да оглави листата е Иван Тотев. Кметът се опита да ни разсея като спомена, че няма да се кандидатира, но тук на събранията се правят отводите. Смятам, че той ще има летящ старт на предизборната кампания ако все пак промени решението си. Той направи много за града и вярвайте ми, има още какво да даде" заяви депутатът.

На трето място с 61 гласа е Георги Стаменов - кмет на "Централен". Общо 9 човека бяха номинирани за кмет на Пловдив. Сред тях са Александър Държиков- 55 гласа, Здравко Димитров - 54 гласа, Димитър Колев - 44 гласа, Стефан Шилев, шеф на РИОСВ - 41 гласа, Радослава Ташкова - 33 гласа и Костадин Язов, но той си направи отвод. 

10 имена бяха спрегнати за кандидат за районен кмет на "Южен". Най- много гласове - 100 - получи Георги Юруков. Той е в структурата на ГЕРБ - Южен от самото създаване на партията и макар да е със средно образование, жителите на района му гласуваха доверие. 

Кирил Велчев, който е изпълнителен директор на фондацията "Пловдив- Европейска столица на културата 2019" , получи 59 гласа и се нареди втори сред номинираните. Предложение получи и Георги Василев, председател на организацията в района, който си направи самоотвод. 

Сред предложените бяха още Чавдар Митовски, Анета Господинова, Людмил Русанов, Стоян Станчев, Запрян Тодоров, Станимир Недялков и най- неочакваната номинация бе тази на Димитър Колев, който не е член на районната организация, а е кмет на "Западен". 

18 души  от членовете на партията в район "Южен" получиха номинации за общински съветници. Спряганият за кандидат за кмет на района - Юруков получи най- много гласове - 111 от общо 131 присъстващи на събранието. Той бе следван от известния футболен съдия Атанас Узунов - 108, Георги Василев - 102, Даниела Митева - 104 гласа и Кирил Велчев със 80 гласа. 

По списък членовете на партията в Южен са 225. По време на номинационното събрание присъстваха повече от половината или общо 131. "Очакват ни интересни и в същото време много тежки избори", заяви председателят на районната организация Георги Василев.