Корнелия Петкова, чийто съпруг загина в катастрофата на бул. "Руски", счита, че е в пълното си право да има сериозни финансови претенции към Любомир Трайков, който е осъден за убийство по непредпазливост като участник в трагичния инцидент през 2016 година. 

Петкова поиска да се възползва от правото си на отговор, след като TrafficNews публикува гледната точка на близките на Трайков, който преди дни поиска предсрочно освобождаване, но съдът отказа. Към днешна дата младежът излежава 5-годишната си ефективна присъда. Трайков блъска аудито си с близо 100 км/ч в завиващо пежо на участък от булеварда, като е бил с 0,8 промила алкохол. Въпреки че той е с предимство, заради превишената скорост и алкохола, съдът счита, че вината е на младежа. Семейството му изрази разочарование по отношение на Петкова, която не отчита, че вина има и другият шофьор - загиналият ѝ съпруг Атанас. По думите им тя разпространявала лъжи и ги клеветяла, че подкупвали съдебната власт и разследващите, 

"И защо, госпожо Корнелия, имате претенции и до ден днешен водите граждански дела като претендирате за обезщетения и кръвнини в размер на 1 200 000,00 лв. – но няма да видите  тези пари и съответно няма да спечелите тези дела, защото вие много добре знаете , че има съпричиняване на смърт от страна на покойния ви съпруг! И още един въпрос госпожо Корнелия – защо парите от дарителската кампания ги изтеглихте и си закупихте чисто нов джип, вместо да ги отделите за образованието на децата си? И не лъжем като вас, а притежаваме снимков материал от деня на регистрацията на автомобила в КАТ-Пловдив. Хората ви съчувстваха и ви помогнаха, но вие злоупотребихте с доверието им! Но това е поредното нещо, което не се казва и никой не го знае”, казаха пред TrafficNews Трайкови.

Ето и отговорът на Корнелия Петкова, изготвен от адвокатката ѝ Жени Тасева:

Ако основната причина за настъпилото пътно транспортно произшествие бяха действията на починалия съпруг на Корнелия Петкова, то Любомир Трайков нямаше да получи ефективна присъда от 5 години лишаване от свобода.

На следващо място, заявяваме, че напълно нормално е една вдовица с три малолетни деца да претендира в максимален размер застрахователно обезщетение от смъртта на своя съпруг по задължителната застраховка „ Гражданска отговорност на автомобилистите“, каквато е и целта на тази застраховка.

Клеветите за закупуване на нови коли и джипове и достовереността на тези твърденията, ще бъде проверена през съдебен процес, тъй като с изнасянето на подобни твърдения, считаме, че се накърнява достойнството на нашия клиент.

Определението на Апелативен Съд Пловдив, с което се отменява предсрочното освобождаване на Любомир Трайков е съдебен акт, който не подлежи на обжалване  и е изцяло в правомощията и компетенциите, както и вътрешното убеждение на съдебния състав, който е преценил, че такива основание не са налице.

Като цяло подетата, чрез медиите атака срещу нашия клиент се цели, от една страна да се подготви общественото мнение за бъдещи нови действия целящи предсрочно освобождаване на Любомир Трайков, а от друга очерняне на името на клиента ни Корнелия Петкова пред съдебния състав на Апелативен съд София, който предстои да проконтролира постановеното от първоинстанционния Софийски Градски Съд решение за присъдено обезщетение на Корнелия Петкова и нейните три деца. Напомняме, че Любомир Трайков е пряко заинтересован от постановяване на обезщетение в по -нисък размер, тъй като това, което бъде изплатено от застрахователя ще бъде претендирано от него, поради употребата му на алкохол по време на настъпилото пътно транспортно произшествие.

Семейството на Любомир Трайков: Отказаха да го освободят заради обществения натискГоспожо Корнелия, защо изтеглихте парите от дарителската кампания и си закупихте чисто нов джип, вместо да ги отделите за децата си?