Протестът, организиран от ресторантьори и хотелиери в столицата, потегли към Народно събрание и Орлов мост. До този момент те бяха пред Министерски съвет , но там никой не се срещна с тях. Затова множеството потегли с викове "Оставка" отново към Народно събрание, където само преди няколко часа движението бе затворено. 

На място има много полиция, която охранява сградите на властта. "Не ги пазете! Влезте вътре и ги арестувайте" обърнаха се протестиращите към униформените, които осигуряват реда. 

Участниците в протеста настояват от понеделник да започне обсъждане на Наредба 18 , така че да се намали административната тежест за малкия и среден бизнес. 

На място с жълти жилетки са и представители на софтуерни фирми, които декларираха желанието си да участват в обсъжданията, за да бъдат в помощ на бизнеса. "Наредбата е смислена, но са необходими промени , за да може НАП да реализира добрите си намерения да ограничи сивия бизнес. 

Ресторантьорите настояват и за намаление на ДДС- ставката, но не са единни в исканията си. Някои настояват за 9% ДДС, а други за 5%. 

Според участници в протеста, голяма част от протестиращите са от партия "Възраждане". Преди два дни "Възраждане" организира  друг протест пред Министерството на регионално развитие и благоустройство с искане за оставките на министрите на регионално развитие и благоустройство Петя Аврамова и зам. министъра Николай Нанков. Тогава протестиращите атакуваха сградата на ведомството, а полицията използва лютив спрей. Пострадаха около 40 граждани и двама полицаи.

В шествието има хора от платформата на Мая Манолова и привърженици на "Атака".

Протестиращи пробиха полицейски кордон, блокираха движението в СофияРесторантьори и хотелиери искат оставката на правителството