Горещините под тепетата вече са факт, а пловдивчани използват всеки свободен ден, за да сложат джапанките и да опънат кърпите на някой басейн.

Когато морето и балкана се намират по-далече, все пак трябва да помислим и за алтернативен вариант, където да се насладим на доза прохлада и летни емоции. 

След като ви представихме всички крайградски оазиси разположени край Пловдив, дойде време да ви покажем и къде да отидем на плаж в града.

Къде да хванем тен недалеч от Пловдив?Вижте екзотичните кътчета, които са на разстояние до 50 км от града

За да ви улесним, направихме проучване къде и какви ще са цените този сезон. И нека водното препускане започне сега:

"Акваленд"

Първенец в списъка, който освен с няколко басейна, разполага и с редица екстремните водни атракции е "Акваленд".

16 пързалки и 7 басейна отново са на разположение за пловдивчани и гости на града. Посетителите на атракционния воден парк ще могат да изживеят отново невероятните усещания от трите най-екстремни съоръжения в България. Впечатляващата пързалка „Кинг Кобра” „поглъща” ентусиасти, а „Ракета” и „Камикадзе” обещават истинско екстремно преживяване на 20 метра височина.

В атракционния парк има обособени кътове за бързо хранене, които ще задоволят всичките Ви изисквания. Независимо дали ви се похапва нещо вкусно или ви се пие освежаваща напитка - в предложенията от менюто има за всекиго по нещо. 

Между 09:00 и 10:00 часа през седмицата входът за възрастни е 15 лв, а през почивните дни - 20лв. Редовната цена за всички, решили да посетят басейна по друго време е 25лв., а децата, които са не по-високи от 120 см, влизат безплатно. Клиентите на парка получават магнитен часовник, който им осигурява еднократен вход и изход от парка.

Х-л Рамада (Тримонциум) 

Сред най-предпочитаните места за плажуване с града се нарежда и външният басейн на хотел Рамада (Тримонциум). Разположен на покрива на сградата и с размери 22 x 12 метра, той е чудесно място за отдих и почивка през горещите летни дни.

В непосредствена близост до басейна са разположени джакузи и детски басейн. Цената е 12 лева през седмицата, а входът за малчуганите е 5 лева. От петък до неделя цената за възрастни се вдига на 15 лева, а за деца е 6 лева. 

Комплекс "Острова"

Насочваме се към Гребната база, където закътано в горичката се намира друго посещавано място за релакс и отмора. Обграден от зелена растителност басейнът предлага уникално съчетание на природа и спокойствие в иначе така напрегнатата градската динамична среда. Размерът на външния басейн е 12.5/25 метра и детска част с диаметър  4/4 метра. На разположение на всички посетители са и плажни легла и шатри, както и разнообразно меню, предлагащо много напитки и вкусна храна. 

Цените от понеделник до неделя за възрастни са 12 лева, деца от 5 до 10 години - 5 лева и деца над 10 години - 10 лева.

Ландмарк Крийк Хотел

Откритият басейн на Ландмарк Крийк Хотел също е разположен сред зелената природа на парк Гребния канал. С модерната си и луксозна визия хотелът предлага да се насладите на топлите летни слънчеви лъчи, в една спокойна и приятна обстановка. През летните месеци, райското място изкушава с неустоими коктейли и изкушаващи специалитети. 

Цената за възрастни и деца от понеделник до неделя е 15 лева, като включва шезлонг, шалте, масичка и чадър. 

Аква Парк "Санкт Петербург"

От дълги години, сред любимите места на пловдивчани за плажуване попада и "Aquapark", басейнът на х-л Санкт Петербург. Комплексът привлича посетители с лятна градина, пет атрактивни плувни басейна, водни каскади и ефекти, водопади, шадравани и скални пещери. На разположение са още воден бар, четири открити коктейл бара, от които и бар изработен като копие на стара испанска галера. 

Цената за посещение в периода от 9:00 часа до 10:00 часа е 5 лева, от 10:00 до 17:00 часа става 15 лева и от 17:00 до 19:00 часа отново пада на 5 лева. Деца до 3 години влизат безплатно, а от 3 до 13 години плащат 5 лева. 

Плувен комплекс "Нептун"

Своите посетители приема и плувен комплекс "Нептун". Той разполага с три големи басейна, коктейл бар и хранителен бар. И тук, през новия сезон цените са претърпели леки промени, но са сред най-ниските в града. 

От понеделник до петък те варират според часовия диапазон. От 09:00 до 10:00 часа входът е 5 лева, от 10:00 до 17:30 часа е 7 лева и от 17:30 до 20 часа отново е 5 лева. За уикенда също има промяна. От 09:00 до 10:00 часа плащане 7 лева, от 10:00 до 17:30 - 9 лева, а от 17:30 до 20:00 часа - 5 лева. 

Цената за деца до 10 години от понеделник до неделя е 4 лева. 

Хотел SPS

Басейнът на х-л SPS също отвори врати в началото на месец юни.  Той предлага на гостите си достъп до плувен басейн с разнообразни атракции през летните горещини, а от тази година разполога и с нов pool бар. 

Плувен комплекс Русалка

Комплексът е разположен в непосредствена близост до Панаира и разполага с открит плувен басейн с воден бар, който привлича куп посетители през летния сезон.

Той е отворен от 09:00 до 18:00 часа всеки ден, а всеки решил да го посети ще трябва да заплати 6 лева вход, като за шезлонг с чадър и масичка се доплащат допълнително 3 лева. 

На ръка разстояние от град Пловдив, само на 2 км, се намира и крайградският оазис Парк и СПА Хотел Марково, който предлага на своите посетители всичко необходимо за един перфектен летен ден.

Комплексът става все по-предпочитано място от пловдивчани и гости на града, както за събиране на тен, така и за пълен релакс сред красивата природа.

Голям басейн с панорамна гледка към Пловдив, кристална вода, удобни шезлонги и спални легла, свеж полъх от Родопите и разнообразно меню с палитра от цветни коктейли и много вкусотии са само част от изкушенията.

На няколко крачки от басейна са разположени удобни масички към лоби бара и детски център.

Част от новите летни предложения, от които могат да се възползват всички посетители са морски специалитети, студени лимонади с парченца плодове, здравословни сандвичи и свежи салати.

Входът е 15,00 лева от понеделник до петък и 20,00 лева през уикенда.

Подарете си една истинска почивка в диамантеното бижу сред хотелите Парк и СПА Хотел Марково и резервирайте две нощувки за петък и събота с 10% отстъпка. Цената включва и използването на детски кът с аниматор, както и много СПА изкушения (вътрешен басейн с температура на водата от минимум 31 градуса, парна баня, финландска сауна, инфраред сауна, джакузи, римска баня, релакс зона, студена стая).

Повече информация може да намерите ТУК.

Не пропускайте да се възползвате и от специалния делничен пакет на Парк и СПА хотел Марково, при който всеки резервирал през рецепция 2 или повече нощувки, получава 15% отстъпка!

Офертата е валидна за настаняване в дните от неделя до четвъртък и включва детски кът с аниматор, СПА център с разнообразни процедури, закуска и ползването на вътрешен (с температура на водата от минимум 31°C) и външен басейн.

Всички подробности вижте ТУК.