„Ще се срещна с Дани Каназиреа, за да обсъдим предложението дали да се направи озеленяване  там“, заяви кметът Здравко Димитров след днешната сесия. По време на нея Слави Георгиев призова кметът и областния управител да проведат процедури за имота от 3,2 дка на бул. „Никола Вапцаров“, с което да го направят за озеленяване.

„Не знам дали Слави Георгиев, когато направи това предложение, знае, че всяка година се плаща по  1 милион лева наем з държавните структури. Държавните служби трябва да бъдат на едно място, за да бъде и удобно на гражданите. Въпрос на преговори е.При това положение ще трябва да купим друг имот, на който да ги преместим. Ако имате предвид военните – те не подаряват, а продават. За „Гладно поле“ не може да ги дадем на държавата пак“,каза кметът.

Дани Каназирева също каза, че ще говори с хората там, но изрази същата теза като кмета относно ситуацията.

Една от идеите бе теренът да се построи на обезщетение, като държавната структура вземе офиси и апартаменти от строителя.

Идеята за подобна сграда е на 20 години, но Здравко Димитров, докато бе областен управител направи първите стъпки за неговата реализация. По време на Експертен съвет по устройство на територията през ноември миналата година е одобрен проект, с който да се промени статута на имота.  Към днешна дата той е за инженерен корпус и общежитие, като след промяната статутът му ще бъде за жилищно застрояване и обществено обслужване.

Поискаха теренът, готвен за застрояване в Кючука, да стане зелена площ, Зико не отговориРайонът там е блокиран от автомобили заради НАП и други административни сгради

Дани Каназирева: Имотът на бул. „Никола Вапцаров” никога не е бил парк, а за жилищни нуждиОбластна управа плаща по 1 млн. лева на година за наеми