Има заделени пари за ремонт на бившата Трета поликлиника в Плевен, но това ще стане напролет, когато атмосферните условия го позволяват. Това заяви пред TrafficNews.bg.

кметът на града Георг Спартански след публикацията за кошмарните условия в III ДКЦ по сигнал на пациенти.
Недоволните плевенчани пуснаха снимки в социалните мрежи, които показват отчайваща мизерия, олющени стени и плесен.
"Преди повече от година беше направен ремонт на покрива на III ДКЦ. Гласувано беше да се инвестират 40 хиляди лева за основен ремонт, който предотвратява застрашаването на части от сградата. В момента там, където е извършен ремонт, няма никакви проблеми.

Само на първия етаж има паднала боя и мазилка по цялата си височина. Тя се дължи на проникване на вода от един корниз между първия и втория етаж на сградата от водосточните тръби“, разясни Спартански пред TrafficNews.bg. Дружеството, което отговаря за поликлиниката е отделила от собствените им средства за ремонта, който предстои. Според кмета Спартански реновирането на проблемния етаж на сградата ще стане само за няколко дни.

„Изолирането на теч между първия и втория етаж който се е получил трябва да бъде преодолян и премахнат. Помещението ще се ремонтира, но в момента сме януари месец и такъв тип ремонт е нецелесъобразно да се правят с оглед на сезона“, обясни градоначалникът.

Според него в публикациите в социалните мрежи за ситуацията в бившата поликлиника може да се крият и политически цели заради местните избори наесен.
През 2015 г. 56-годишният адвокат спечели като кандидат на местна коалиция, подкрепен от Реформаторски блок и ВМРО.

Поликлиника шокира с мизерия СНИМКИСградата е пред разпадане, алармират възмутени пациенти