Близо 6 часа ГДБОП и спецпрокуратурата ровиха в дома на кмета на Несебър Николай Димитров, а паралелни проверки бяха извършени в жилищата на още двама кандидати за общински съветници и кандидат-кмет за Свети Влас, съобщава "24 часа". Антимафиотите преобърнали жилища и офиси по сигнали за търговия с изборни гласове. Няколко коли със софийски номера пристигнали в морския град призори в събота, а полиция завардила подстъпите към Несебър и Свети Влас.

Спецакцията приключила около 14 ч, но официална информация за нея нямаше до късно следобед. Наш екип опита да се свърже с говорителя на главния прокурор, но безуспешно. "Всичко е наред, аз съм спокоен, защото в дома ми не бяха намерени доказателства за извършено престъпление. Явно някой се опитва да ме злепостави като подава неверни сигнали до МВР", каза Николай Димитров, който има три кметски мандата зад гърба си.

"Дойдоха рано сутринта, търсиха някакви списъци - не знам какви, вероятно нещо свързано с изборите. Гледаха, ровиха в документи, след което си тръгваха. Проверявали са и офиса на жена ми. По време на обиска у дома беше и малката ми дъщеря Никол - проверяващите се държаха добре, не създаваха проблеми на мен и семейството", допълни Николай Димитров. По информация на изданиетопаралелно са били проверявани кандидатът за кмет в Свети Влас Атанас Япаджиев от "Движение 21" и кандидатите за общински съветници Георги Георгиев от БСП и Константин Лефтеров от "Движение 21". Според непотвърдени данни у тях също не са открити улики за провеждана изборна търговия.

п"Какво да ви кажа, явно безсилието на някои кандидати се свежда до показни акции, но те ще имат обратен ефект", коментира пред наш екип дългогодишен общински съветник от Несебър.

ГДБОП и спецпрокуратурата с акция в Несебър – обискират домовете на местни политициУлиците буквално са блокирани от черни софийски автомобили, тече масова операция седмица преди вота