Със символична първа копка кметът на Пловдив Иван Тотев даде старт на мащабното обновяване на Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника, чийто ремонт трябва да направи училището по модерен образец.

„Професионалните гимназии за приоритет за Общината. Желанието ни е в най-скоро време те да станат общински“, каза градоначалникът Иван Тотев.

Ремонтът е по проект „Модернизация на инфраструктурата и подобряване качеството на образователната среда в Професионална гимназия по хранителни технологии и техника – гр. Пловдив“ по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020 г.

На официалната церемония по започване на строителните работи директорката на професионалната гимназия инж. Людмила Ганчева изрази надежда, че модернизирането на школото по европейски стандарти ще създаде добра атмосфера за учене. 

Тази дата ще остане най-важният ден в историята на училището, добави тя. Проектът е на обща стойност от 1 милион и 399 хиляди, като 1 милион са отпуснати от европейски фонд, а 210 хиляди са съфинансиране от държавния бюджет.