Задържаният след шумна акция на спецпрокуратурата и комисията "Антикорупция" кмет на Червен бряг Данаил Вълов се завърна след броени часове в кабинета си. Заедно с него бяха пуснати и арестуваните зам.-кмет с ресор еврофинансиране Светослав Георгиев, Диана Димитрова – шеф на дирекция “Европроекти”, Евгения Николова – шеф на дирекция “Обществени поръчки”, както и двамата юрисконсулти Десислава Иванова и Ивайло Коловски. 

"Нямам никакви притеснения по повод разследването на Специализираната прокуратура", заявии пред изненаданите от появата му журналисти Данаил Вълов, докато влизаше в кметството.

"Дадох показания във връзка с разследването на процедурата, свързано с така наречения "Топъл обяд". Нямам притеснения и продължавам обичайната си работа в общината", допълни той.

По думите му единият от отхвърлените кандидати по проекта "Топъл обяд" се е жалвал и в общината вече били събрали купища документация по казуса - пред Комисията за защита на конкуренцията и пред Върховния административен съд. Според Вълов в момента в общината нямало притеснения по повод случая.

"Въпреки опита да се отърват от мен предварително, няма да се получи, и ще трябва да ме изтърпят до края на мандата ми", заяви уверено  Данаил Вълов.

"Топъл обяд" за мъртви хора?! Скандални разкрития за Червен брягЖурналистът Христо Гешов сподели пред TrafficNews за измамите на кмета Данаил Вълов