Кметът на Червен бряг Данаил Вълов бе категоричен, че не е плащал определената му гаранция от 75 хил. лева, за да бъде пуснат на свобода.

"Не съм плащал никаква гаранция. Просто ме разпитаха и след това ме пуснаха. Всичко бе нормално, само малко ми дойдоха в повече качулките", каза градоначалникът пред Нова тв.

Припомняме ви, че Вълов бе арестуван вчера и обвинен по разследване на прокуратурата за злоупотреби с търг за храни на социално слаби по програмата "Топъл обяд".

Арестуваха кмета на Червен бряг за далавери с програма "Топъл обяд"Данаил Вълков е обвинен злоупотреба със служебна власт

"Няма как да лобирам. Но познавам всички фирми. Няма как да е по друг начин. Обществените поръчки не се правят от кмета. И двете фирми бяха проверени от Комисията за конфликт на интереси и има документи, че няма такива. Не се плаша от повдигане на обвинение", настоя той.

По думите му са класирани фирми, които са дали най-добри оферти.

"Топъл обяд" за мъртви хора?! Скандални разкрития за Червен брягЖурналистът Христо Гешов сподели пред TrafficNews за измамите на кмета Данаил Вълов

"Не виждам лошо в това, че те са местни фирми. Не е вярно, че фирма на счетоводителка на моята съпруга участва. Тя е била там, след като регистрира собствени фирми, от доста време тя се занимава със собствения си бизнес. В малкия град фирмите се знаят, това е нормално", допълни кметът на Червен бряг.

Вълов каза още, че не е очаквал подобна проверка, но на неговата позиция трябва винаги да е подготвен да дава обяснения.

Кметът заключи, че има неща в обвинението, които го притесняват, но все още не разполага с всички материали по делото, за да ги коментира.

Кметът на Червен бряг излезе от ареста и се закани: Ще ме търпите цял мандат!Дадох показания и продължавам да работя без притеснение, обяви Данаил Вълов