Клиент на бензиностанция от веригата ОМV се сблъска със сериозен проблем при зареждане на гориво с фирмена карта. Оказало се, че може да зареди гориво на максимална стойност 190 лева. При надхвърляне на въпросната сума водачът е бил поставен в ситуация, при която се налага да направи цялото плащане в брой. Причината за изненадващия лимит не е ясна, но служители на веригата са му заявили, че проблемът е "световен" и са получили мейл, в който им се съобщава, че се работи по отстраняването му. 

"Заредих на бензиностанция на ОМВ близо до Кулата. Резервоарът ми събира 100 литра, имах някакво количество гориво, допълниха ми го и колонката отчете 220 лева сметка. Дадох фирмената си карта, но служителят ми заяви, че сметката ми надхвърля лимита и трябва да платя в брой. Обясни ми, че има проблем, който засяга цялата верига и днес са получили мейл, с който от централата ги уведомяват, че с карта може да се зарежда само до 190 лева. Оказа се, че не мога да платя само остатъка  в кеш, а трябва да платя в брой цялата сума. Попитах ги каквмо ще стане ако откажа, а те ми обясниха, че ще се наложи да извикат полиция. Аз имах в себе си достатъчно кеш и платих, но в крайна сметка при положение, че имам карта със сериозен депозит, не смятам, че това е редно" коментира за TrafficNews пловдивчанинът, попаднал в абсурдната ситуация. 

Проверка на репортер на сайта в най- близката бензиностанция на OMV на бул. "Шести септември" в Пловдив установи, че служителите там не са информирани за "световния проблем" и не знаеха за въведеното ограничение. Служителката на денонощния телефон на ОМV също заяви, че не знае за подобен проблем и ни посъветва да се обадим в работно време. На телефона на въпросната бензиностанция никой не отговаря.