В родния град на Васил Левски - Карлово се състоя кулминацията на тържествата, посветени на 182-годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. 

На площад "20 юли" в Карлово се събраха стотици граждани, за да почетат паметта на Апостола.

Бяха отдадени военни почести, а кулминацията беше тържествена заря проверка. Васил Левски е роден в подбалканското градче в бедно семейство, в което твърде млад му се налага да стане глава на дома след смъртта на баща му. Млад прекрачва прага на манастира и става Дякон Игнатий и се бори за свободата на България.

„Левски определи бъдещата държава само с една дума – „храм“. Днес този храм е оплячкосан, а „демократската република“ е превърната в декор, зад който похитителите безчинстват. За тях е важно да спечелят те, пък ако ще цял един народ да загуби. И украсяват кабинетите с портретите на Дякона, и чистят съвестта си с по някой негов цитат.

Живеем привидно свободно, но мнозина са лишени от възможността да живеят достойно, а има ли свобода без достойнство?! Някои вярват, че няма да им се държи сметка за безчинствата. Други не вярват, в своето отчаяние, че с дружни усилия можем да променим съдбата си. Помним, че трябва да имаме равни права, но често забравяме, че това важи и за нашите задължения", заяви  с патос президента Румен Радев.