„Аз не се отказвам от приятелите си, когато те изпаднат в нужда. Както виждате, когато ме питахте още в първите дни аз казах много ясно - с този човек сме приятели, имаме съвсем нормални лични човешки взаимоотношения и дотук”, заяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов по повод на отношенията му с Пламен Бобоков при посещението си в Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново.

В „Тази сутрин“ обаче Бобоков каза, че е разочарован от отношението на Каракачанов, който е кръстник на неговите деца. Бизнесменът в момента е разследван заедно с брат си за нелегален внос на боклук от Италия.

„Аз не знам за какво да е разочарован. Ако някой си мисли, че аз имам власт върху прокуратурата и ще си позволя да влияя на прокуратурата, може да се разочарова. Нито имам властта, нито съм си позволявал върху съд, прокуратура, пък ако щете и полиция, като вицепремиер отговарящ за полицията и за част от службите, да им оказвам каквото и да било влияние или давление при изпълнение на техните задължения.”, заяви Каракачанов пред БТВ.

Вицепремиерът каза, че Бобоков не е търсил помощ от него в „това отношение“.
Иначе отношенията „бяха ни нормални. Всъщност, сутринта чух и аз това, което сте чули и вие. Може би е очаквал и аз не знам какво. Но как си представяте, че аз ще отида и ще се опитам да оказвам влияние на прокурори. Това не е нормално“, каза Каракачанов.

„Аз съм му се обаждал поне три пъти, след като беше освободен, щото в края на краищата ние сме приятели. Аз не се отказвам от приятелите си, когато те изпаднат в нужда. Както виждате, когато ме питахте още в първите дни, аз казах много ясно: „С този човек сме приятели, имаме съвсем нормални, лични, човешки взаимоотношения и дотук”, каза Каракачанов.

Пламен Бобоков: Каракачанов е едно от големите ми разочарованияВ България всичко става с връзки, жал ми е за обикновените граждани, заяви бизнесменът