„Състоянието на двамата с коронавирус в болница „Александровска“ се подобрява. При две отрицателни проби те ще бъдат пуснати под домашна карантина. Единият е на 67, а другият на 42. И двамата имат придружаващи заболявания. Лекуваме ги симптоматично. Включихме антивирусен препарат, вливания“, обяви пред Нова изпълнителният директор на лечебното заведение Костадин Ангелов. Той увери, че са предприети всички необходими организационни мерки по отношение на сигурността на пациентите и лекарите. 

Ангелов коментира и решението си да не приеме дарението под условие, направено от шефа на компанията Walltopia. Ивайло Пенчев предложи на болницата финансиране в размер на 222 000 лева, но ако се гарантира лечение с предимство за служителите на фирмата в случай на нужда. „Имаме коренно различна представа за предимство и солидарност. По-късно ни се обадиха три жени, които ни съобщиха, че ще направят всичко възможно, за да съберем парите и го направиха", поясни Костадин Ангелов.

По думите му науката ще победи коронавируса. „Битката с това заболяване ще бъде спечелена със знания и дисциплина“, заключи Ангелов.