Мануела Попова е инвалид - има дефекти на сърцето, бъбреците, ръцете и е родена без матка. Въпреки здравословните си проблеми младото момиче сбъдва своята мечта. Днес тя е създател на проекта "Не ми се обиждай, но...", който е финансиран от Българския фонд за жените. 

За по-малко от девет дни инициативата й събра над 8 хиляди харесвания във Facebook. Положителни и отрицателни коментари показаха нестихващ интерес към проекта, разказващ истории за хора, които са жертва на дискриминация, но не са се пречупили духом. 

"Нашата цел е да покажем на хората, че не са сами срещу системата - било то заради здравословен проблем, полова идентичност, расова принадлежност или избор, който са направили в живота си", разказа пред TrafficNews амбициозното момиче. 

Мануела твърди, че често получава реплики, като тази, която държи в ръцете си. Тя казва - инвалидността не е спектър.

Има хора, за които никога не бихте предположили, че имат увреждане, има някои, които бихте забелязали само в определени ситуации, има хора, на които често им се налага да използват помощ, (като придружител, куче, бастун или количка) но не са им нужни във всяка ситуация, както и има такива, които са напълно неподвижни и им се налага постоянно. Нека има повече видимост за хората с "невидими" увреждания", пише тя в страничката си. 

Какво още разказва за себе си и за начинанието пред TrafficNews, вижте във видеото :

 

 

 

Различните млади! Как така си инвалид пък не си в количка?Историята на Мануела Попова, която създаде проект в помощ на жертвите от дискриминация