Електрическите тротинетки остават на разположение в столицата въпреки бързо дошлата зима. При лоши метеорологични условия достъпът до тротинетките може да бъде ограничен за определени периоди от време, съобщават от операторът на ековозилата Lime. За промените ще бъде известено предварително в мобилното приложение на фирмата.

Шофьорите на модерните превозни средства се съветват да бъдат особено внимателни заради мократа и хлъзгава повърност на пътното плато. 

Дъждът, снегът и мокрите листа могат да намалят сцеплението и да направят улиците и велоалеите хлъзгави, особено за превозни средства на две колела. Затова е важно при подобни условия да се кара с ниска скорост. По възможност избягвайте резки маневри и завои, и си оставяйте допълнително време за спиране. Внимавайте за локви, лед и мокри метални повърхности, гласят съветите на Lime.

Тъй като през зимата се стъмнява по-рано, водачите на тротинетки трябва да носят дрехи със светлоотразителни елементи, за да се забеляават от далече. Стремете се да се движите основно по добре осветени участъци. Не разчитайте, че шофьорите ще ви видят, опитайте да предвидите техните действия, съветват още от оператора.

Минусовите температури се усещат още повече върху тротинетката, затова шофьорите трябва да се обличат топло. Носенето на ръкавици е задължително, тъй като измръзналите пръсти нямат добри рефлекси, което би могло да доведе до пътен инцидент. Когато ръцете са топли, водачите могат да спират и да ускоряват превозното средство без проблем. Карането на тротинетка с каска също е задължително. Шофьорите предварително да проверяват състоянието на ековозилата, в това число и спирачките. 

Нови мерки за електрическите тротинетки, ще се карат с каска и със скорост под 25 км/чЕковозилата да не се движат по улици без велоалеи, предвиждат промените

Асоциация: Шофьорски книжки за тротинетки е абсурд!Новите изисквания ще забавят навлизането на ековозилата в градската среда, смятат от Българската асоциация за електромобилност