Известен турски ресторант в Пловдив е заплашен от принудителна мярка „запечатване” след акция на НАП. Името на заведението се появи в „черните” списъци на данъчните заедно с още редица търговски обекти. През изминалия отчетен период, служителите на финансовото ведомство са посетили още бутик, салон за красота и павилион.

Сред новите "клиенти" на данъчните е ресторант "Бразилия". Турското заведение, което се намира в квартал Кършияка, попадна в графата за неизрядни данъкоплатци след проверка. Служители под прикритие са посетили ресторанта и са извършили пълна проверка, при която обаче са констатирали нарушения.

Съставен е акт на фирмата стопанин. Към момента административна мярка „запечатване” не е наложена на заведението. Наш репортер не успя да се свърже с управата, но от служители научи, че  заведението работи и продължава да приема резервации. „Бразилия” е един от най-старите турски ресторанти в Пловдив. В менюто му фигурират различни традиционни вкусотии, типични за южната ни съседка. Ресторантът е известен в града с деликатеса си - одрински дроб.

В графата на обекти, подлежащи на принудително запечатване в рамките на 30 дни, попадна и бутик за дрехи. Магазинът се намира в търговската зона на Новотела. Каква ще е съдбата на обекта не се знае, тъй като към този момент не е издадено наказателно постановление.

В списъците на НАП-Пловдив попадна и салон за красота. Соларното студио се намира на булевард „Христо Ботев”.

С акт се сдоби и павилион, намиращ се на автогара Родопи. Търговецът е бил проверен след покупка на предлаганите стоки и са били открити неточности.

Мярката може да бъде обжалвана пред Административния съд, а глобата може да бъде заплатена, но това не влияе на изпълнението. Тя просто ще отпадне, ако съдът се произнесе в тази насока.