Известният архитект Жеко Тилев е починалият при произшествие с тролейбус на столичния булевард "Акад. Иван Евстратиев Гешов". 

Припомняме, инцидентът стана вчера вечерта. По първоначална информация 69-годишният мъж е паднал на спирката. Тепърва ще се изяснява дали му е прилошало, или шофьорът на тролея е потеглил, преди пътникът да се качи. Очакват се резултатите от аутопсията на Тилев.

На място веднага е извикана линейка. Медиците обаче само констатирали смъртта на архитект Жеко Тилев, съобщи bgonair.bg. От Столичния електротранспорт подозират, че му е прилошало. Тролейбусът бил изправен, а шофьорът е почивал през уикенда.

Близките на Тилев не са били с него, но увериха, че той бил в отлично здраве. Никъде по тролейбуса и платното не са били установени следи или кръв. Водачът на тролейбуса е с 5-годишен опит. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни.

Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство, в рамките на което ще се изясняват всички факти и обстоятелства по случая. Известно е обаче, че масово шофьорите в столичния градски транспорт работят извънредно заради липса на кадри.

Починалият арх. Жеко Тилев стои зад проекта на зала ''Арена Армеец'', Пленарна зала на Народното събрание, Великия египетски музей в Египет, Олимпийския комплекс в Инсбрук, Австрия, Мемориалния комплекс “Васил Левски” в Карлово.

Смърт в тролейбус в София! Мъж тръгна да слиза и... починаОбстоятелствата около внезапната смърт на възрастния човек се изясняват

Тъма, спирка, тролейбус, слизащ пътник… смърт! Кой е виновен?МВР: Водачът е с отрицателни проби за алкохол и наркотици