Третият военнослужещ, пострадал при десанта в Чершнигирово, вече е изписан от болница УМБАЛ "Св. Георги". 

Той, заедно с освободените от лечебното заведение вчера още двама пострадали при инцидента, ще се върнат към дейностите в многонационалното учение „SWIFT RESPONSE 2019”, ръководено от Командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа. Това съобщиха за TrafficNews полковник Виолина Вълева. 

Тримата канадски военнослужещи, които пострадаха при фаталния инцидент на 18 юни, са в добро състояние и могат без опасност за здравето им да се върнат към задълженията си. 

Припомняме, че по време на изпълняването на десант на летището с отпаднала необходимост "Чешнегирово" при инцидента загина канадския военнослужещ подофицер Патрик Лабри от 2-ри полк на Кралската канадска конна артилерия. 

Трагедията се е разиграла по време на тренировка на парашутни скокове. Канадецът е скочил от един от военните самолети, участващи в учението, но поради технически причини парашутът му не се е отворил. Към момента тече съвместно разследване за причините за инцидента. 

Учението „SWIFT RESPONSE 2019” ще продължи до 24 май на полигона в Ново село. 

Канадски парашутист загина, трима американци са в болница след десант в ЧешнегировоВоенна полиция разследва инцидента по време на учение

Подофицер от Кралската канадска конна артилерия е загиналият парашутист в ЧешнегировоКанадската военна полиция е започнала разследване