Видни членове на ГЕРБ в Пловдив, работили за Здравко Димитров-Зико като кандидат за кмет от местна коалиция, подкрепена от РБ, са изключени. Това потвърди  градският лидер на организацията Иван Тотев пред 24 часа. Сред изгонените са бившите депутатки Величка Шопова и Зоя Георгиева, както и съветникът Ангел Ангелов. Бившите общинари Сузана Николова и Здравко Ангелов също са изключени. В черния списък е и Анести Тимчев, водеща фигура в кандидат-кметската кампания на Зико.

Зоя Димитрова също е изгонена от ГЕРБ.

Предложенията за изключване дошли от районните организации на ГЕРБ, които градският лидер Иван Тотев депозирал в Изпълнителната комисия. Той уточни, че тя ги е одобрила. Списъкът с изгонените наброявал 70 души. Основният мотив е, че на местните избори не са работили за кандидата на ГЕРБ Иван Тотев, а са помагали на конкурента му.

Според запознати предстояла втора вълна отлюспване в пловдивската организация на ГЕРБ. Тя щяла да е още по-внушителна, като се споменава, че цифрата щяла да наближи 100 души.

Сузана Николова не знаеше, че е изключена от ГЕРБ.

"Никой не ме е уведомил. Мислех тези дни да мина през офиса на ГЕРБ, сега ще отида да видя какво става", заяви Сузана Николова. През лятото тя беше сменена като шеф на "Свободна зона" в Пловдив, а точно преди изборите атакува Тотев. По време на вота беше председател на секционна комисия от квотата на АБВ.

Здравко Димитров не е бил предложен за изключване от ГЕРБ.

"Естествено, че ще работя за Здравко Димитров. Всеки си има виждане кого да подкрепи", заяви и Ангел Ангелов, който е общински съветник от коалицията на Зико. Според него отлюспванията са лошо нещо. "Когато почнеш да се чистиш много, в един момент оставаш сам. Вместо да попълваме редиците с нови хора, ние се чудим как да ги разредим", допълни Ангелов. Той се съгласи, че е съветник от друга политическа сила и е логично да не бъде член на ГЕРБ.

Още новини четете ТУК

TNS.bg