Започна изграждането на нова детска площадка на територията на район „Тракия“ в близост до поликлиниката, където вече са направени инфраструктурни промени. Това информира районният кмет Костадин Димитров и благодари на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев за осигурените средства.

Костадин Димитров уточни, че подходът към медицинското заведение е ограничено с бариера и е достъпно за пешеходци. Миналата година бяха изградени паркинг и тротоари от бетонова настилка. С монтирането на детската площадка гражданите ще могат да водят своите деца и прекарват свободното си време, коментира кметът на „Тракия“.

Новата площадката ще бъде със съоръжения за деца на възраст от 0 до 12 години, каучукова ударопоглъщаща настилка и пейки. Изграждането на детската площадка в „Тракия“ се финансира от бюджета на Община Пловдив. Само преди дни приключи монтирането на съоръжения на площад „22 септември“, където пространството вече се превърна в любимо място за деца и родители. Детски площадки бяха изградени в квартал „Прослав“, парк „Ружа“ и на други места в града.

TrafficNews.bg