Издирват роднини на възрастна жена, изоставена в болница в Сливен

Синът й я оставил в лечебното заведение на Нова година

Сливен 18.01.2019 12:10 2087 0
Издирват роднини на възрастна жена, изоставена в болница в Сливен

Издирват роднините на възрастна жена, изоставена в болницата в Сливен, съобщи БНР. От лечебното заведение отправят призив към тях да си я приберат.

Жената е приета е отделението по неврология. Причината за издирването им, че никой не си вдига телефона и няма никой на посочения адрес. На 31 декември миналата година синът на 67-годишната Ганка Вичева Иван Вичев я оставя в болницата за лечение, след като е получила инсулт. 16 дни след като пациентката е стабилизирана и може да се прибере вкъщи никой не я е потърсил.

От болницата многократно са се опитали да се свържат с роднините, но без резултат. По думите на началникът на отделението д-р Дина Кемалова жената има три деца, но никой не я търси и не иска да си я прибере. Тя отбеляза, че в случая социалните служби не могат да направят нищо, тъй като нямат законови права.

В областната болница е забравена и още една 80-годишна жена.

Кметът на Сливен Стефан Радев коментира, че непрекъснато общинските служители работят по подобни казуси. Той призова роднините на възрастните болни и безпомощни хора към съдействие.

 

Изпрати новина