Община Смолян започна издаването на карти за безплатен достъп на децата до ски пистите в курорта Пампорово.

За пета поредна година Община Смолян и "Пампорово" АД подписаха споразумение за безплатно ползване на едноседалковия лифт от "Малина" до "Студенец" за всички ученици от община Смолян на възраст от 7 до 18 години, които ще могат да се възползват през оставащите уикенди до края на зимния ски сезон. 

През годините над 1600 деца, организирани групово и индивидуално, се възползваха от инициативата на Община Смолян и "Пампорово" АД. 

"Съвместното реализиране на тази инициатива е от огромно значение за утвърждаването, израстването и развитието на децата ни в практикуването на зимните спортове, което считаме, че е от изключителна важност за възпитанието и здравословния начин на живот на подрастващите", посочи кметът на Смолян Николай Мелемов. 

От Общината напомнят на всички любители на зимните спортове да се запознаят с приетите правила за осигуряване спазването на обществения ред на територията на ски пистите в ски зоната на курортния комплекс "Пампорово", предаде БНР. Те са публикувани на официалните интернет страници на общините Чепеларе и Смолян, на касите за продажба на лифт карти и билети на територията на курорта.