Комисия в момента обследва пловдивския зоопарк, като до 3-4 седмици ще стане ясно какво е състоянието на съоръженията в него, заяви зам.-кмета по строителството Пламен Райчев.

Очаква се скоро да бъде прекратен договорът с двете фирми – строителната и надзора, за да се тръгне към нова обществена поръчка. Райчев обясни, че все още не се знае каква е амортизацията на съоръженията, тъй като 4 години са подложени на атмосферните влияния, без да се поддържат.

Кметът Здравко Димитров заяви, че е провел разговори с фирмата изпълнител „Запрянови – 03”, като те са приели с разбиране ситуацията.

„Естествено, ако има неразплатени дейности, които са били извършени, те ще бъдат оправени. Иначе ще влезнем в съдебни дела”, заяви кметът Димитров.

Припомняме, че до решението да се прекратят договорите на фирмите на зоопарка, дойдоха след съвет от София до кмета Здравко Димитров.

Причината е, че все още се води следствие за строителството на зоопарка към предишната власт. Тогава кметът обясни, че ако продължи строителството, то може да се стигне до ситуация, в която новата градска управа да се окаже съучастник в някакво престъпление. В бюджета са заложени 600 хиляди лева, но след приключване на обследването на съоръженията, ще стане ясно колко пари са нужни за довършването на зоопарка.

И тази година зоопаркът в Пловдив няма да отвори врати, търсят нови строителиКазаха ми от София да намеря нови фирми, можем да станем съучастници в престъпление, заяви кметът

Кога ще отвори пловдивският зоопарк? Животните са договорени, но хабитатите вече се рушатОт фирмата изпълнител чакат среща със Здравко Димитров, за да обсъдят бъдещето на обекта