Певицата Ивана изненада младежи от Пловдив, които се включиха в кампанията „SOS! Час внимание!”. Тя им връчи сертификати за положен доброволчески труд.

Групата от 30 младежи, които работят с нея в една компания, участваха в традиционната кампания SOS час внимание в помощ на възрастни самотни стари хора и помогнаха при организирането на склада за бедствия към БЧК.
„Тези млади момчета и момичета сложиха ризниците на БЧК и партньорската ни организация Трафик СОТ. Те посетиха самотни стари хора в техните домове в Пловдив, разговаряха с тях, поднесоха им подаръци. Най-доброто беше, че те се върнаха невероятно усмихнати, защото и възрастните хора има какво да ни дадат.”, заяви директорът на БЧК-Пловдив Таня Георгиева.

„Участвам кампанията „SOS! Час внимание!”, защото не виждам нещо комерсиално. Тя не те кара да даваш средства или да закупуваш нещо, а помагаш на хората, като им отделяш внимание, за да разкажат за себе си и да се почувстват живи”, сподели певицата Ивана.

Кампанията се осъществява чрез социалната програма Трафик SOS, която обединява социалната дейност на Трафик СОТ. Програмата се грижи за над 1000 възрастни хора в областите Пловдив, Стара Загора и Сливен. Фирмата отделя от собствените си средства за възрастните хора и не получава финансова помощ от никъде другаде.

Видео от събитието вижте ТУК:

 

TrafficNews.bg