Изключително странни мотиви бяха изтъкнати за освобождаването на зам.-кмета Димитър Кацарски от страна на Община Пловдив. След като кметът Иван Тотев не отговаряше на обажданията,  а Кацарски бе изключил телефона си, от пресцентъра на Община Пловдив дойде следното съобщение:

„Заместник-кметът на Община Пловдив “Общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции” инж. Димитър Кацарски е освободен от длъжност от днес – 1-ви юли 2019 година по предложение на кмета Иван Тотев във връзка с новите предизвикателства пред работата на Община Пловдив.

Благодарим на инж. Димитър Кацарски за съвместната работа през изминалите години.

Функциите на заместник-кмет “Общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции” ще бъдат възложени на директор Дирекция „Строителство, мрежи, съоръжения на техническата инфраструктура инж. Йордан Калев”.

Изключително странно е, че освобождаването е станало с днешна дата, още повече, че Тотев е в отпуск. Мотивите пък звучат странно, предвид факта, че Кацарски оглавява този ресор от 8 години, а до края на мандата остават по-малко от 4 месеца.  Това е второ изненадващо решение в екипа на кмета, след като преди по-малко от месец бе назначен Йордан Ставрев като зам.-кмет по сигурността. Назначението му тогава озадачи пловдивската структура на ГЕРБ.

В момента по етажите на отделите към Кацарски, позиционирани в Партийния дом, няма почти нито един от ръководителите.

Освободиха зам.-кмета на Пловдив по общинска собственост и строителство!Димитър Кацарски от днес не изпълнява функциите си, замества го гл. инженер на Общината

Заместниците на Тотев: Димитър Кацарски – от съратник на Жорж Ганчев до строителния гуру на ПловдивВицето по строителство от 8 години управлява общинските имоти, върти и бизнес с пуловери