Европейският център по транспортни политики ще извърши на 28 май 2020 година от 8 часа целенасочена професионална инспекция по пътна безопасност на мястото на катастрофата в село Дебръщица, община Пазарджик.

Припомняме, че при тежкия инцидент на 24 май загина жена, а други три са в болница в тежко състояние, след като водачка на лек автомобил връхлита върху тях, докато са на тротоара.

Местните жители споделиха, че преди три години са били премахнати лежащите полицаи, които са ограничавали скоростта. След инцидента, жителите на пазарджишкото село започнаха подписка, с която ще настояват да се поставят легнали полицаи по пътя, който пресича селото.

Критично остава състоянието на ранените. Една от тях е в медикаментозна кома на апаратна вентилация и има опасност за живота й. Трите са претърпели операция. Освен легнали полицаи, жителите настояват скоростта в населеното място да бъде ограничена до 40 км/ч, а на опасния завой да се постави мантинела. Шофьорката на автомобила е пусната от ареста, но наказателното преследване срещу нея продължава.

След трагедията в Дебръщица: Жителите искат легнали полицаиВ селото започва подписка