100 000 лева са дадени за ремонт на мемориала на Христо Ботев в Калофер, работата обаче е свършена некачествено. Това е една трета от парите, дадени от държавата. Агенцията за финансова инспекция вече е установила нарушенията.

Почти две години откакто е извършен ремонт, състоянието на мемориала е абсолютно същото. Подстъпът към паметника на Христо Ботев продължава да е опасен, а фугите са отворени. Наскоро в една от тях попада кракът на дете.

За два месеца тук бяха ремонтирани разместените стълби, фугите, осветлението и водното огледало. Правителството отпусна спешно пари. Състоянието на мемориала две години по-късно е окаяно. Стълбите въобще не са отремонтирани, посочва Румен Стоянов, бивш кмет на Калофер.

Вижте повече тук: 

Хлопащи стълби след ремонт за 300 бона под носа на БотевМемориалният комплекс е ремонтиран некачествено, твърдят местните

Липсва ремонт на определени места. Въпреки това са изплатени над 100 000 лева – това е констатацията от доклада на държавната финансова инспекция, съобщава БТВ.

Само за ремонта на фугите и плочките неправомерно са дадени 20 000 лева. Купени са и скъпи лампи, а паметникът на Христо Ботев продължава да не е осветен.

С отпуснатите пари се разпорежда кметът на община Карлово. Според него отговорността за ремонта е на строителя и фирмата по контрола.

Хората от Калофер са притеснени от състоянието на комплекса.

От Финансовата инспекция обясняват, че е съставен акт за надчет на служител от общината, извършвал контрола и на фирмата за изпълнител.

Според фирмата всичко е направено без отклонения.

Местните хора настояват за две неща-виновните за некачествения ремонт да бъдат наказани, а скоро тук да има истински ремонт.