За пореден опит за измама в социалните мрежи сигнализира носителката на титлата "Мис Национален отбор" Радост Тодорова. Този път става дума за писмо в което изискват потребителско име и парола за идентификация. 

"Получих мейл от Instagram help centre", ако забележите I-то е главно. Това е първото, второ пише, че ако не вляза в ето тази форма ще ми изтрият акаунта и отдолу е прикачена някаква снимка към мейла, просто някаква снимка.

Отваряме мейла и трябва да си въведа потребителското име и паролата. Моля ви, вглеждайте се в малките неща като главната буква, например и винаги се уверявайте, че това са официални мейли, защото ще ви откраднат информацията", информира моделката в личния си профил в Instagram.

Припомняме, че това е пореден опит за кражба на профил в социалната мрежа. Преди по-малко от три месеца дъщерята на певицата Глория Симона също стана жертва на хакерска атака.

Тогава бе поискан откуп за профила й, но измаменото момиче е отказало да плати. 

Майка й Глория официално потвърди, че профила на Симона е бил хакнат от млади турски студенти, които се опитват да спечелят пари чрез подобен тип дейности. След като не се съгласили на откупа известната певица незабавно ги докладвала в полицията. 

Жертви на подобни кибератаки станаха и още много други известни българи за последната една година.

 

Глория отказа да плати откуп за хакнатия Instagram на СимонаДъщерята на популярната певица стана поредната жертва на кибератаките на хакери