Висш пилотаж в техниките за приготвяне на качествено телешко, риба и бургери демонстрираха готвачите на известни пловдивски заведения по време на третото издание на фестивала „Вкусът на Пловдив”. Всичко се случваше пред очите на публиката в най-атрактивната зона на събитието – тази на търговска верига МЕТРО.

„В нашата кухня използваме предимно български продукти, които купуваме от местни производители и малки ферми, както и от МЕТРО, като ги съчетаваме с интересни съвременни техники. Държим да запазим българското. Готвим бавно. Всичко приготвяме на място – от сосовете до десертите. Залагаме на вкусна и здравословна храна”, разказа Тихомир Попов, главен готвач на ресторант „Атлас”, който предложи рибни хапки и телешко по специална рецепта.

Шеф Попов призовава всички любители на добрата храна да посетят ресторант „Атлас”, който е с изцяло ново лятно меню.

 

„Пазарувам от МЕТРО, които като верига магазини разполагат с качествени и свежи продукти от цял свят”, сподели и Илия Кодичев – управител на кетърингова фирма „Амюз буш”.

Техният кулинар Лъчезар Димитвор изкуши гостите на фестивала с няколко вида рибни ястия - есетра в бутер тесто с горчица, филе от фагри с интересни пикантни сосове от азиатсктата кухня, както и филе от лаврак. Невероятно вкусни се оказаха и телешките бургери от аржентински и бразилски Блек Ангъс.