Камина подпали една от култовите кръчми в София.  Става въпрос за меката на чалгата, както дълго време беше известен ресторант "Кошарите" в квартал "Лозенец", който се намира на стотина метра от американското посолство. Заведението преживя най-голямата си слава, когато негов собственик беше видният любител на фолк дивите Коко Динев. Хазартният бос има 15-годишна дъщеря от певицата Анелия, а от колежката й Емилия - син и дъщеря, както и още куп авантюри с други видни дами от бранша.

Дълго време най-бурните купони на ВИП почитатели на чалгата се провеждаха именно в доста неугледното отвън заведение, където приживе запазено сепаре имаше покойният бос на ВИС Георги Илиев.

По-късно кръчмата смени няколко собственици, а отскоро се нарича "Траянини кошари". Преди това беше сръбски ресторант "Бест", когато неин наемател беше Евлоги Станоев-Голямата Бирма, а със заведението се занимаваше синът му Георги-Малката Бирма. В петък и събота оркестър свиреше популярни комшийски песни. Голямата Бирма и синовете му обаче бяха обвинени като организирана престъпна група за производство, съхранение и разпространение на цигари. Наскоро Георги Станоев беше заловен в Дубай и всеки момент се очаква екстрадирането му в България. Това доведе и до нова рокада в стопаните на култовата кръчма, а преди три месеца тя е наета от бизнесмен от Костинброд, който я прекръстил и хвърлил над 100 000 лева за основен ремонт.

Пламъците днес са тръгнали от камината в момент, когато вътре са били само хора от персонала, които са се подготвяли за идването  на първите клиенти, научи TrafficNews. Много бързо се е запалил покривът на обновеното заведение. Изгорели са към 300-400 квадрата, а сигналът е подаден към 17,20 часа. На място са пристигнали седем пожарни екипа. който към 19 часа успяха да потушат огъня. През цялото време полицията отбиваше движението още преди влизането от бул. "Черни връх" към улица "Елин връх" и буферния паркинг на ъгъла. 

Това доведе до огромни задръствания пo бул. "Чeрни връх" , но в момента вече движението е нормално. В целия район обаче се носи тежка миризма на изгоряло и пушек.