Жителите на силистренското село Попина скочиха срещу собствениците на свинефермата, в която в събота загинаха двама работници. Според местните отдавна е трябвало да се направи пречиствателна станция, която да обира изпаренията от амоняк.

Именно те са причината за трагичния инцидент, при който Борис Димитров и Пенчо Драганов се задушиха и починаха в шахта с фекалии от прасета. 

Главният механик Димитров бил извикан заради авария на помпата в септичната яма. Според проверяващите от инспекцията по труда в Силистра, той не е трябвало да влиза, защото процесът на почистване бил механизиран. Въпреки това 53-годишният мъж се спуснал в шахтата. Започнал да се задушава от отделящите се отровни газове. 

54-годишният Драганов, който бил наблизо му се притекъл на помощ, но и той се задушил.

Телата на загиналите мъже били извадени от фекалните маси след намесата на екипи на пожарна и гражданска защита. Борис оставя съпруга, дъщеря и внучка. Пенчо е живеел с майка си. Бил е ерген.

От изпаренията от свинекомплекса се оплакват всички живущи в селото, пише "24 часа".

Те се надяват се, че след случилото се ще бъде монтирана пречиствателна станция, за да няма други жертви.

Към момента няма официален коментар от собствениците на свинекомплекса.
 
Възмущение сред хората от Попина буди и факта, че те не са се появили на мястото на инцидента вчера, докато там са били полицаи и следователи.