Съкварталците на Здравко Димитров го подкрепиха в битката за кмет на Пловдив. Членовете на ГЕРБ в "Западен" безапелационно подкрепиха Зико с 59 от общо 71 гласа "за". Кандидатурата на Димитров бе издигната от Пламен Христозов с мотива, че областният управител е добре познат на хората от квартала и е един от основателите на политическата партия в "Западен". "Близко е до хората, харесват го и човекът знае какво прави" отбеляза Христозов. 

След Димитров с 41 гласа бе издигнат Иван Тотев, чиято номинация дойде от кмета на квартала Димитър Колев. "Въпреки отказа си от трети мандат, ние му дължим тази номинация заради всичко, което направи за нашия град. С тази номинация ще му кажем едно голямо благодаря за тези 8 години", заяви Колев. Самият той получи номинация от председателя на организацията в квартала Ясен Михайлов, като за него гласуваха 48 души. Още двама районни кметове бяха посочени като евентуални градоначалници на Пловдив. 

Това са Георги Стаменов от "Централен", който получи 15 гласа и Костадин Димитров - 27 гласа. Стефан Шилев и Мирослава Ташкова също бяха номинирани, но получиха минимален брой гласове- 9 и 12 съответно. 

Трима бяха номинирани за районни кметове. Михайлов посочи досегашния кмет на "Западен" Димитър Колев като най- подходящ за райкмет. "Гласувам по вътрешно убеждение, като гражданин и като член на политическата партия. Колев показа, че район "Западен" може да се развива, постигна много за квартала и е отзивчив към хората" каза функционерът. Димитър Колев получи 66 гласа от общо 72 присъстващи  в своя подкрепа. Директорът на общинския инспекторат  Ангел Славов също бе номиниран с 54 гласа "за". Тодор Тодоров, юрист от община Пловдив, получи 44 гласа. 

14 души от квартала са издигнати за общински съветници. С пълно мнозинство бе номиниран Ясен Михайлов. С преднина в листата са Ангел Славов, Димитър Колев, Дамян Петров и Тодор Тодоров. 

Събранието протече бързо и стегнато, като решенията бяха взети за по-малко от час. 

Кметът Иван Тотев тази вечер също не присъства на нито едно от партийните събрания.