Акт за нарушение е съставен днес на  заведението  за бързо "хранене "Гиро Ленд" , след като санитарни инспектори са установили серия нарушения на санитарно- хигиенните норми. Полиция и здравни власти са се задействали след публикация на TrafficNews , в която ви съобщихме, че служителите на заведението са свалили маските. Сигналът за грубото нарушаване на противоепидемиологичните мерки бе изпратен от пловдивчанка в редакцията. 

Днес,  съвместно със служители на ОДБХ-Пловдив и РЗИ-Пловдив е извършена проверка на два търговски обекта. Първо е проверено  заведение за бързо хранене "Макси"  на бул. "България" 138, стопанисвано от "Ню Фуудс Енд Дринкс" ООД.  В хода на проверката не са констатирани нарушения.

След това инспекторите са влезли и в заведение за бързо хранене "Гиро Ленд" на бул. "България", стопанисвано от "Гиро Ленд" ООД,  В хода на проверката от служители на РЗИ-Пловдив е констатирано, че няма дезинфектанти за работните плотове, масите, а също така липсва топла вода в санитарното помещение. За констатираните нарушения  са съставени протокол от извършена проверка и предписание за отстраняване на нередностите.

Инспекторите от Агенцията по храните са се натъкнали и на други нарушения- силно амортизиран фризер, насекоми в работното помещение и лични вещи в местата, където се работи с храни. От ОДБХ- Пловдив е съставен констативен протокол.  Следва да бъде издадено предписание за отстраняване на несъответствията и предложение за затваряне на търговския обект до отстраняване на нередностите. 

Груби нарушения: Пловдивско заведение свали маските! На кой му пука за здравето?Проявяват неуважение към здравето на своите клиенти, посочи пловдивчанка