Днес познатите улици на Капана - квартала на творческите индустрии в Пловдив, оживяха с нов облик. Артисти на кокили като пролетни цветя щъкаха по тях - за радост на пловдивчани и гостите на града. И въпреки че времето се опитва да ни връща към зимата, те създадоха истинско пролетно настроение!

Проектът ЛИЦА/FACES/CARAS има за цел да промени познатия облик на някои от емблематичните улици на Капана чрез поредица от акции. Те включват претворяване на уличното пространство и дори за постоянните посетители ще бъде изключително интересно да минат пак по местата, които толкова добре познават.

Проектът обхваща пространството на улици – "Златарска", "Христо Дюкмеджиев", "Загреб", "Павел Куртевич" и "Кожухарска". Основната идея е да се промени обликът на части от Капана чрез декориране с ликра, както и различни интерактивни инсталации и пърформанси в периода 22 март – 30 май, като в отделни дни през тези месеци хората ще могат сами да се включат в това претворяване на Капана и изграждането на новите инсталации. Така всеки ще има възможност както да помогне, така и да внесе нещо собствено в цялата картина на определени части от Капана или просто да се забавлява.

Днес са артистите на кокили. След месец - на 22 май, в Капана ще се разпъне шатра - работилница по жонглиране, декори и ходене на кокили. На 27.05. и 28.05 живи статуи и артисти на кокили ще се разхождат из квартала.

Проектът е част от инициативата на Фондация Пловдив 2019 "Капана квартал на творческите индустрии".