Първата изложба в Коткотеката в София вече е факт. Събитието ще бъде открито на 19 декември от 19:00 ч. на столичната улица "Будапеща" 26. Родна художничка е нарисувала героите на котешкото кафене. Котаците красят 13 платна с маслени бои, които са уловили същността им. Ван Кръстева прави картините благотворително, а след това ги подарява на Коткотеката. 

Тя е завършила Националната художествена академия в ателието на професор Светлин Русев. През това време печели първо място на Конкурс за Млади художници, както и възможността да специализира в Париж. Нейни картини са притежание на много частни колекции в страната и чужбина, а тази година участва и на две международни изложби в Лондон.

"На място ще можете да закупите благотворителния ни календар, на чиито страници отново ще срещнете зареждащите ѝ картини", добавят от Коткотеката.

Към момента в котешкото кафе на София се грижат за 6 мъркащи животни, а през миналата седмица са били осиновени 2. Мястото отвори врати в началото на годината и предлага един по-различен прочит на офисното пространство. Всеки, който желае, може да вземе лаптопа си и да поработи в компанията на опашатковците, докато се наслаждава на чаша кафе или чай. 

Коткотека или да работиш с лаптоп, кафе и котешко мърканеПървото co-working пространство с котки отвори врати в столицата