Колонка на столична бензиностанция отчита зареждане и увеличава сумата без реално да е натиснат спусъка на пистолета, с който зареждаш.

Това стана ясно от клип, качен в социалните мражи, на който ясно се вижда как колонката покачва сумата без да правиш нищо.

Екип на Trafficnews отиде на място, за да провери причината и да потърси мнението на собствениците на бензиностанцията.

 

Пристигайки на столичния бул. "Владимир Вазов" видяхме как колонката, от която бе констатирано нарушението, е напълно разглобена и трима души работят по нея.

Когато ги попитахме каква е причината за почти пълното разглобяване на съоръжението, ни отвърнаха, че става въпрос просто за профилактика - нещо, което очевидно не е така.

При молба да бъде извикан управител, който да ни разясни ситуацията и да обясни на какво се дължи подобен проблем, ни беше отказана среща, а служителката на бензиностаницята просто ни предостави e-mail адрес, на който да изпратим своите въпроси.

Въпреки това, екипът на Trafficnews изпрати запитване на посочения адрес с въпрос кога може да бъде уредена среща с някой от ръководството на бензиностанцията, който да обясни разигралата се ситуация. Опитахме се и да позвъним на официалния, посочен на страницата на веригата бензиностанции телефон, но никой не вдигна.

При пристигане в самия офис бяхме помолени да изчакаме малко. През това време излезе англоговорящ представител на компанията, който ни обясни, че това са машини и понякога се повреждат.

Защо се повреждат в полза на бизнеса, а не в полза на потребителите, остава обаче мистерия.

При пристигането на официалния представител на веригата бензиностанции ни бе обяснено, че за случаят веднага са били уведомени. По проблемът се работело, както успяхме да видим и ние, а и че компанията води вътрешно разследване.

На мейла получихме и писмено становище, което публикуваме без редакторска намеса:

Във връзка с разпространено в социалните мрежи видео, което показва техническа неизправност на обект на бензиностанция на "ЕКО България" на бул. "Владимир Вазов" в София, дружеството уточнява следното:

Още при появата на публикацията е възложена проверка на специализираната фирма, която поддържа техническите съоръжения на бензиностанции ЕКО с цел пълно изясняване на ситуацията. Очакваме становището на експертите да бъде получено в рамките на днешния работен ден.

След приключване на пълното изясняване на ситуацията, компанията ще подготви изчерпателно становище. "ЕКО България" категорично заявява, че работи в интерес на клиентите си и проверява своевременно постъпилите сигнали от тях. Извършваме тези инспекции успоредно с програмата "Гаранция ЕКО", която изпълняваме вече пета година с независим регулатор, който на произволен принцип следи качеството и количеството на горивата в обектите ни в цялата страна.

Trafficnews продължава да следи темата.