498 е общият брой на пациентите с COVID-19 от Пловдивско. Хоспитализираните лица от понеделник насам са 6, като общият брой на лекуваните в болниците е 59. В отделенията има и хоспитализирани пациенти, които чакат резултат и потвърждаване за COVID-19, информират от Областния кризисен щаб.

Оздравелите пациенти са 122, като за последните 48 часа броят им е 14. На домашно лечение са 304 души. Сред новите случай най-младият пациент е на младеж на 19 години и се лекува в болница, а най-възрастният - мъж на 82 години. Той е изписан на домашно лечение.

 

Към днешна дата най-много заболели има в Пловдив – 311. В останалите общини: Карлово – 19, Кричим – 22, Хисаря – 4, Родопи – 57, Стамболийски – 16, Калояново – 1, Перущица – 20, Раковски – 7, Марица - 10, Асеновград – 18, Брезово – 2, Куклен – 3, Садово – 6, Първомай – 1. Нова община е Съединение с 1 регистриран случай.

Сред новорегистрираните има трима служители на фирма за обработване на документи за чужбина, като там се извършва проучване и са дадени указания за противоепидемични мерки от РЗИ.

Има нов случай на мъж, който е посетил мача ЦСКА –Локомотив в столицата. В момента той е в домашна изолация.

„Към момента нямаме други нови огнища. Повечето от случаите не са свързани, но се проучват контактни лица и РЗИ дава необходимите предписания. В последните дни се увеличава броят на хората, които по желание си правят тест за коронавирус. Ситуацията се следи и анализира ежедневно. В понеделник предстои заседание на Медицински щаб", коментира областният управител.