Фреш на пластове или нов атрактивен коктейл?  Този въпрос ни задава читател, получил чаша със странна консистенция. Той ни изпрати снимка на фреш грейпфрут, който си поръчал в едно от вървежните заведения. От снимката ясно се вижда, че напитката е 80% прозрачна течност и 20% сок от плод. Плодовият сок се отделя на повърхността, а отдолу остава .... изненадата на читателя от иновативната визия, предложена от заведението.

„Когато ми го поднесоха, всичко беше наред. Докато си приказвах с приятелката ми, посегнах да отпия. Какво да видя? Половината фреш е гола вода. И накрая сметката. Откъде на къде ще плащаме толкова за вода”, оплака се гневният ни читател.

Преди време ви показахме подобен проблем и в друго заведение на същите собственици. Тогава наш читател се оплака, че пие фреш за 4 лева, а половината е вода.

За сравнение ви показваме и два фреша от портокал от едно и също заведение в два поредни дни. Тук също има утайка: 

 

Нека видим как изглежда фрешът от портокал и грейпфрут и в трето заведение: 

 

Наш репортер направи един бърз експеримент. От най-близкия магазин купи грейпфрут. Излезе около 400 грама, което струва 60 стотинки. Но в крайна сметка не спорим за цената- все пак сме във фешън заведение.

На цитрус преса изцедихме плода, наляхме го в чаша и зачакахме да видим какво ще стане. Разбира се заснехме часа, когато напитката бе готова. На определено време, както сме показали в клипа приложен към статията, засичахме какво се случва с фреша.  

 

На края на експеримента, след  15 минути установяваме, че сокът не е мръднал от първоначалното си състояние.

 

Оказа се, че домашно приготвеният фреш е по-качествен.

Вероятно във въпросните заведения използват доста по -модерна техника от тази, която нашият репортер може да си позволи и по тази причина достигат до нестандартната визия на пластове. Изводите за това какво точно има в чашата оставяме на вас, нашите читатели. 

Умишлено спестяваме името на заведението, тъй като за съжаление то не е единственото, където сервират подобни "суроватки". 

Екипът на TrafficNews.bg е подготвил серия от скрити камери за различни нарушения в пловдивските заведения. От пушене в закритите пространства до продажба на алкохол на малолетни в нощни клубове. Записите, ще бъдат публикувани без първоначално да се посочват имената на заведенията. В последствие екипът ни ще направи втора проверка на същите места и се надяваме, че след нашите публикации, нарушенията да бъдат отстранени. Ако това обаче не се случи, в следващите ни материали, ще бъдат посочени и нарушителите.

TrafficNews.bg