Столичният кмет Йорданка Фандъкова нареди всички районни кметове спешно да проверят състоянието на подлезите в София. Причината е инцидента с възрастна жена в съоръжението до спирка „Ручей” на булевард „България”, за който TrafficNews съобщи.

Заради разбитата решетка на шахтата минувачката заклещи крака си. Жената е прекарала около половин час в страшни болки, докато й окажат помощ. По-късно стана ясно, че подлезът е ремонтиран само преди две години.

„Изисквам от районните кметове да направят спешна проверка на всички подлези”, заяви днес Фандъкова пред журналисти.

„За съжаление е поддала решетката на подлез на бул. „България“ и веднага мой авариен екип се е притекъл, за да помогне на пострадалата жена“, коментира Фандъкова. Тя добави, че тази решетка ще бъде сменена веднага.

„Знаем, че подлезите са най-честите места за вандализъм. Затова трябва да бъдат проверявани ежеседмично и да се предприемат мерки, за да не допускаме подобни инциденти“, заяви още кметът на София.

Шахта в столичен подлез взе трета жертва, заклещи крака на женаПодлезът на бул. "България" вече се мери по кървава слава с "перките" на "Графа"