Българският комисар по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел ще открие седмицата на дигиталните технологии – Bulgarian Digital Week. Събитието ще проведе по време на 75-тото издание на Международния технически панаир в Пловдив от 23-ти до 28-ми Септември.

През септември в Града под тепетата ще се проведе седемдесет и петото издание на Международния технически панаир Пловдив. Той е един от най-елитните бизнес форуми не само у нас, но и в цяла Югоизточна Европа. Тази година организаторите са решили да направят събитието още по-атрактивно и модерно, а основен акцент в програмата му ще бъде Bulgarian Digital Week Plovdiv 2019. Тогава ще бъдат представени последните иновации в областта на информационните технологии и телекомуникациите.

Очаква се в панаирното грдче да вземат участие над 600 водещи компании от страната и чужбина. Всяка от тях ще има специално изграден модерен щанд, където ще представи на присъстващите своите продукти. Представителите на фирмите ще разкажат повече за вълнуващия път на дигиталната трансформация, по който са поели и за ползите от прилагането на дигитални решения за бизнеса.

Digital Expo ще даде възможност на изложителите да разширят разпознаваемостта на своя бранд, да срещнат потенциални партньори, клиенти и дори инвеститори. Организаторите са подготвили и специално дигитално шоу, на което ще бъдат представени някои от най-интересните изобретения в областта на роботиката, нанотехнологиите, VR и др.