"Днес, 30 септември, на територията на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово” /"Марица изток"1/бригада от двама служители - един от „ЕЙ И ЕС България”и един от фирма изпълнител, са претърпели инцидент при почистване на шахта на помпена станция за битови отпадни води. Осигурена е незабавна евакуация на двамата работници, които са откарани в болницата в град Стара Загора", съобщиха в официално становище от ТЕЦ-а.

"Доц. Георги Арабаджиев, ръководител на Клиниката по анестезиология и интезивно лечение на УМБАЛ „Стоян Киркович” съобщи, че единият от пострадалите е в стабилно състояние - с мозъчно сътресение. Другият пострадал е с белодробен оток и тежко общо състояние. Той е на апаратна вентилация, като лекарският екип предриема всички необходими реанимационни действия.

Ръководството на „ЕЙ И ЕС България” следи изключително внимателно състоянието на двамата пострадали и е готово да предприеме всички необходими действия за осигуряване на тяхното лечение", пише още в становището на ТЕЦ-а.

При авария в ТЕЦ-а пострадаха двама работници, които са настанени в болницата в Стара Загора. Работниците са обгазени и са паднали в шахта, която са почиствали. При слизането на един от мъжете му прилошало. На втория, който се опитал да го извади, също му станало лошо.

Вижте повече информация за инцидента тук:

Тежък инцидент в ТЕЦ Марица Изток 1! Двама са тежко ранени, единият се бори за живота сиРаботниците са обгазени и са паднали в шахта, която са почиствали