Ремонтът на виадукта при 20-тия км на АМ “Тракия” приключи. Пуснаха за движение платното в посока Пловдив, което беше затворено заради строителни дейности. С това значително ще се улесни трафикът през предстоящите почивни дни, обясняват от Агенция “Пътна инфраструктура”.

На виадукта при 20-ти км, с дължина 400 м, са извършени ремонтно-възстановителни дейности по връхната конструкция - пътна плоча и греди. Съоръжението е с нова хидроизолация, асфалтова настилка и тротоарни блокове. Подменени са парапетите и мантинелите. Положена е нова шумяща маркировка.

Въпреки това обаче ремонтите на АМ “Тракия” няма да приключат. Предстои ремонтът на съоръженията при 13-ти км, с дължина 254 м, и при 15-ти км - 322 м, да завърши в началото на следващата седмица.

За улеснение на движението, в петък и в събота има две ленти за Бургас и една за София, а в края на уикенда лентите съответно ще са две за София и една за Бургас. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация, призовават от АПИ.

Припомняме, че юни “допринесе” изключително много за покачване на цифрите в черната статистика за смъртност на пътя в страната. През почти изминалия месец жертвите на пътя надхвърлиха 50.